Red Dead Redemption 2: Legendás állatok 2. rész

Legendás Állatok

Az előző útmutatóban már nagy vonalakban volt szó a Red Dead Redemption 2 legendás állatairól, azonban ez egy részletesebb összefoglaló lesz. Megtudható milyen állatokról is van szó, lelőhelyükről és a belőlük készíthető kiegészítőkről is található lesz információ. Fontos, hogy a legendás jószágok nem fognak maguktól megjelenni, nekünk kell egy rövid nyomkövetés után rájuk bukkanni. Összesen 16 állat található, némelyik nem elérhető azonnal a legendás térkép megszerzése után. Kizárólag a játék sztori módjában elérhetőek az állatok, az Online részben nem (van egy küldetés, amiben a Legendás farkas lelőhető, de semmiféle bónusz nem szerezhető meg ez által).

Hogyan is vadásszuk le a legendás állatokat?

Legfontosabb, hogy vegyünk magunkhoz valami nagy sebzéssel rendelkező fegyvert és töltényt, nem feltétlen fog egy lövéstől így se elhullani a vad. Ha valaki attól félne, hogy nem kap tökéletes prémet, az ne aggódjon, ugyanis a legendás vadak prémjében nem lehet kárt tenni, hiába lőjük szitává. Felfegyverkezés után meg kell látogatnunk a térképen jelölt területet, és ha szerencsénk van, akkor pont arra fog járni az adott állat. A játék egy figyelmeztető üzenet formájában felhívja a figyelmünket, ha megtalálható, ha nem. A térképen sikeres találat esetén megjelenik egy kis kérdőjel, ami az első megvizsgálható nyomot jelenti, ezt a Sas szem mód (két analóg kar lenyomása) segítségével könnyebben meg lehet találni. Amint szemügyre vettük az első nyomot, a játék kijelöli a következőt, 3 nyom után pedig már maga az állat lesz a következő. Érdemes lassan megközelíteni, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a vadászat, illetve a kenőcsöt, hogy elfedjük szagunkat (Cover Scent Lotion). Könnyen elkészíthető kenőcs, egy bűzmiriggyel rendelkező állatokat, a borzféléket (Skunk, Badger), kell levadászni az alapanyagoz. Érdemes fejbe lőni a vadat annyiszor, amennyiszer csak lehetséges, leginkább Dead Eye módban, mivel az első lövés után riadtságukban kiszaladnak a világból. Ha sikeresen elejtettük, egyszerűen nyúzzuk meg és vigyük el a legközelebbi Trapperhez. Bármilyen hiba miatt, ha nem sikerül levadászni, egyszerűen csak aludni kell 72 órán keresztül és újra elérhetővé válik az eredeti helyén bármelyik legendás állat. Az állatok prémjéből különféle ruhákat lehet varratni, míg az állati részekből (fog, karom, szarv, agancs) talizmánokat és dísztárgyakat lehet készíttetni a Fence árusnál, amelyek hasznos bónuszokkal látnak el minket a játék során. Bővebb információ a talizmánokról és dísztárgyakról ITT olvasható. A legendás ruha szettekről útmutató ITT található.

 

Legendás állatok:

  1. Legendás Aligátor, Bullgator (Alligator): Lagras déli mocsárvidékén található meg ez a bestia. Az egyik küldetés során találkozunk vele először, hatalmas mérete és egyedi megjelenése rögtön szemet szúrhat akárkinek. Fontos, hogy csak a 6. fejezet (Chapter 6) egyik küldetése után, „That’s Murfree Country”, válik levadászhatóvá. Ez az állat könnyedén meg tud ölni bárkit, ha túl közel jut. Sikeres elejtés esetén a bőrét és fogát lehet beszerezni, amikből a The Death Troll ruha szettet és az Aligátor Fog Talizmánt (Alligator Tooth Talisman) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Medve (Bear): Ambrino állam Grizzlies East területén található fenevad, akivel az egyik küldetés során (2. fejezet, „Exit Pursued by a Bruised Ego”) a játék elején összefuthatunk. Nem kötelező a küldetés alatt vagy után levadászni, később is elérhető lesz. Ez az állat könnyedén meg tud ölni bárkit, ha túl közel jut. Sikeres elejtés esetén a prémét és karmát lehet beszerezni, amikből a The Bear Hunter ruha szettet és a Medve Karom Talizmánt (Bear Claw Talisman) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Hód (Beaver): Ez az állat az Elysian Pool tótól délkeleti irányban található, New Hannover államban. Különleges megjelenése hívja fel a figyelmet magára. Sikeres elejtés esetén a prémét és fogát lehet beszerezni, amiből a The Dreamcatcher ruha szettet és a Hód Fog Talizmánt (Beaver Tooth Talisman) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Vaddisznó (Boar): A vadkant Lemoyne államban, Bluewater Marsh északnyugati részén lehet megtalálni, hatalmas mérete árulkodó. Sikeres elejtés esetén a prémét és agyarát lehet beszerezni, amiből a The Dreamcatcher ruha szettet és a Vadkan Agyar Talizmánt (Boar Tusk Talisman) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Szarvas (Buck): West Elizabeth állam észak-nyugati területén lehet fellelni, Mount Shann nyugati lábánál. Sikeres elejtés esetén a prémét és agancsát lehet beszerezni, amiből a The Trophy Buck ruha szettet és a Szarvas Agancs Talizmánt (Buck Antler Talisman) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Puma (Cougar): New Austin államban, Tumbleweedtől nyugatra található a gyilkos vadmacska. A 6. fejezet (Chapter 6) befejezése után válik elérhetővé. Ez az állat könnyedén meg tud ölni bárkit, ha túl közel jut. Sikeres elejtés esetén a prémét és karmát lehet beszerezni, amiből a The Beast of Prey ruha szettet és a Puma Karom Talizmánt (Cougar Fang Talisman) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Prérifarkas (Coyote): Lemoyne államban, Ringneck Creek-től nyugatra található. Sikeres elejtés esetén a prémét és karmát lehet beszerezni, amiből a The Huntsman ruha szettet és a Prérifarkas Karom Talizmánt (Coyote Fang Talisman) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Vapiti (Elk): Ambarino állam keleti részén, Fort Wallace-től északkeletre található. Sikeres elejtés esetén a prémét és agancsát lehet beszerezni, amiből a The Ghost Bison ruha szettet és a Vapiti Agancs Nyakláncot (Elk Antler Trinket) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Róka (Fox): Lemoyne állam közepén, Mattock Tó (Mattock Pond) keleti részén fellelhető állat. Sikeres elejtés esetén a prémét és karmát lehet beszerezni, amiből a The Trophy Buck ruha szettet és a Róka Karom Nyakláncot (Fox Claw Trinket) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Jávorszarvas (Moose): New Hannover állam északnyugati csücskében található, teljesen fent, Annesburg-tól északra. Hatalmas méreténél fogva azonnal kiszúrható. Sikeres elejtés esetén a prémét és agancsát lehet beszerezni, amiből a The Stalker ruha szettet és a Jávorszarvas Agancs Nyakláncot (Moose Antler Trinket) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Farkas (Wolf): Ambarino államban, a Wapiti Indián Rezervátumtól délre található Cotorra Springs gyógy tavaknál található. Ez az állat könnyedén meg tud ölni bárkit, ha túl közel jut. Sikeres elejtés esetén a prémét és szívét lehet beszerezni, amiből a The Beast of Prey ruha szettet és a Farkas Szív Nyakláncot (Wolf Heart Trinket) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Antilop (Pronghorn): Délen New Austin államban, Fort Mercer-től keletre található. A 6. fejezet (Chapter 6) befejezése után válik elérhetővé. Sikeres elejtés esetén a prémét és szarvát lehet beszerezni, amiből a The Huntsman ruha szettet és az Antilopszarv Nyakláncot (Pronghorn Horn Trinket) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Kos (Ram): Valentine városától nyugatra, a Cattail tó (Cattail Pond) északi részén fellelhető. Sikeres elejtés esetén a prémét és szarvát lehet beszerezni, amiből a The Stalker ruha szettet és a Kos Szarv Nyakláncot (Ram Horn Trinket) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Tatanka Bölény (Tatanka Bison): New Austin állam keleti részén, Steelwater Creek-től délre található. A 6. fejezet (Chapter 6) befejezése után válik elérhetővé. Sikeres elejtés esetén a prémét és szarvát lehet beszerezni, amiből a The Dreamcatcher ruha szettet és a Tatanka Bölény Szarv Nyakláncot (Tatanka Bison Horn Trinket) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Fehér Bölény (White Bison): Nyugat-Ambarino állam havas hegységeinek, Isabella Tó (Lake Isabella) északi részén található. Fehér szőrének köszönhetően jól el tud rejtőzködni a hófödte erdőben. Sikeres elejtés esetén a prémét és szarvát lehet beszerezni, amiből a The Ghost Bison ruha szettet és a Bölény Szarv Talizmánt (Bison Horn Talisman) lehet elkészíteni.
  1. Legendás Leopárd, Giaguaro (Panther): Ezt a fürge vadmacskát csak azután lehet becserkészni, miután a Vadász Kihívás 9. szintjét teljesítettük (Kihívások útmutató itt). Lemoyne államban, Bolger Glade-től délre található. Ez az állat könnyedén meg tud ölni bárkit, ha túl közel jut. Sikeres elejtés esetén a prémét és szemét lehet beszerezni, amiből a The Death Roll ruha szettet és a Leopárd Szeme Talizmánt (Panther’s Eye Talisman) lehet elkészíteni.

TALIZMÁNOK ÉS DÍSZTÁRGYAK ÚTMUTATÓ

LEGENDÁS RUHA SZETT ÚTMUTATÓ

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.